C/ Mayor 76, 1º | Telf. 964 23 67 06 | info@ucecastellon.com

Des de la Unió de Consumidors de Castelló es vol desitjar a tots els castellonencs un molt feliç any nou. I per començar amb bon peu l’any 2018, gens millor que tenir en compte una sèrie de recomanacions bàsiques

Els espectacles i activitats recreatives de caràcter extraordinari que suposin una modificació de l’aforament o de les condicions de la seguretat o que es duguin a terme en instal·lacions eventuals necessiten una autorització especial de la Generalitat Valenciana/Ajuntament corresponent (respectivament).

En tot cas, i en relació amb l’activitat de qualsevol tipus de local que organitzi una festa, cal guardar o imprimir (si apareix a la web) la publicitat del cotillón per recolzar qualsevol reclamació que puguem realitzar davant un possible incompliment. Havent de tenir clar que qualsevol incidència o problema que pogués sorgir durant el transcurs de la festa pot, i ha de reflectir-se, en el corresponent Full de Reclamacions (que sempre ha d’estar a la disposició del consumidor); per exemple: falta d’atenció del personal, danys o taques a la roba per descuits, caigudes per trobar-se el sòl en males condicions, intoxicacions, excés en l’aforament permès, etc.

Encara que està permés el dret d’admissió, aquest no pot suposar cap tipus de discriminació. Els titulars dels establiments públics i els organitzadors d’espectacles i activitats recreatives estan obligats a impedir l’accés al local quan l’aforament establert en la llicència es trobi complet pels usuaris que es trobin a l’interior del mateix.

Així mateix, d’acord amb el Decret 52/2010, de 26 de març, del Consell, els titulars d’aquests establiments impediran l’accés i, si escau, la permanència a:
a) Els qui manifestin actituds violentes i, especialment, als quals es comportin de forma agressiva o provoquin altercats, els que portin armes o objectes susceptibles de ser utilitzats com a tals i als quals portin roba o símbols que incitin a la violència, el racisme o la xenofòbia en els termes previstos en la legislació sobre protecció de la seguretat ciutadana i en el Codi Penal.
b) Aquells que amb la seva actitud posin en perill o causin molèsties a altres espectadors o usuaris.
c) Els que estiguin consumint drogues o substancies estupefaents o mostrin símptomes d’haver-les consumit.
d) Els que mostrin signes evidents d’estar embriagats.

Una de les opcions per passar el cap d’any que està experimentant una major demanda consisteix en el lloguer d’una casa rural. Per evitar problemes, recomanem els següents consells:
* Comprova les instal·lacions de que disposa la casa (calefacció, mobiliari, parament de cuina…); recollint quanta informació siga possible a través de fullets publicitaris o pàgines Web.
* Si li demanen una quantitat a compte, exigeixi el corresponent justificant.
* No dubti a preguntar preus i les possibles condicions d’utilització que puguen existir: admissió d’animals, utilització de cuina, necessitat de llogar la casa sencera o un mínim de places, prohibició de fumar, etc. És important comprovar què inclou el preu, per comparar-ho amb altres ofertes.
* En el cas d’un complex vacacional o hotel rural, resulta interessant comprovar l’existència de bar o restaurant a la disposició dels clients (tenint en compte que pot estar ja reservat per a la nit de cap d’any), o si en el preu s’inclouen excursions, tallers o altres activitats, en aquest últim cas, preguntar si requereixen un nombre mínim de participants perquè es puguin desenvolupar.
* Abans de confirmar la reserva, comprova la situació de la casa (no oblides el plànol del lloc), l’accessibilitat a la mateixa i els serveis propers dels quals disposa (consultori mèdic, tendes, etc.) als pobles propers.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.