C/ Mayor 76, 1º | Telf. 964 23 67 06 | info@ucecastellon.com

Malgrat les grans mostres de satisfacció amb que s’ha acollit l’arribada de l’AVE a la nostra província, des de la Unió de Consumidors considerem que aquest nou servei no solucionarà els problemes de mobilitat que té actualment Castelló.

Resulta curiós que, atenent als continguts de la pàgina web de RENFE en la qual es publiciten els horaris i temps de durada del trajecte, la durada del trajecte entre Castelló i València sigue menor amb alguns trens que ja circulaven abans de l’arribada de l’AVE. En concret, prenent com a referència l’Euromed que surt de Castelló a les 9.28, podríem arribar a València en 42 m. enfront dels 48 m. de l’AVE amb sortida a les 6.15 del matí; o amb un altre exemple, també es milloraria el temps en el cas que utilitzéssim el TALGO amb sortida a les 14.15 o 17.45, atès que tenen una durada de 45 m. Donant-se la paradoxa que si volguéssim estalviar-nos una important quantitat de diners, embarcant-nos en un tren de rodalies CIVIS (amb parada en diverses estacions), el temps de durada del trajecte (1.02 m.) amb prou feines es notaria en relació amb l’empleat per l’AVE.

“EL RECORREGUT ENTRE VALÈNCIA I CASTELLÓ POT DUR-SE A TERME EN MENYS TEMPS AMB TRENS TALGO I EUROMED, A UN COST MENOR”

A la vista d’allò exposat, i atès que no podem parlar de l’arribada de l’Alta Velocitat i ni tan sols d’una Velocitat Alta, des de la Unió de Consumidors exigim a l’administració que qualsevol nova planificació tingue en compte els interessos reals dels usuaris de la província, mitjançant procediments de consulta i participació, en els quals s’escolte a les associacions que representen als usuaris: consumidors, persones majors, sindicats, persones amb mobilitat reduïda, etc., a fi de que, d’una vegada per totes es solucionen els problemes de mobilitat en rodalies que venim detectant; entre d’altres:
– Reducció del temps en el trajecte i millora de les freqüències.
– Millora de l’accessibilitat en les estacions.
– Millora de les connexions amb altres mitjans de transport.
– Millora de la informació en les estacions (cada vegada hi ha menys personal que atén al públic i li soluciona els seus dubtes).
– Millora dels vagons.
– Bons anada/volta més econòmics.

Comments are closed.